Faltenyészet 2024

A szerk.

A Pécs belvárosában rendezett összművészeti akcióra szeptember 28-án kerül sor.

 

 

 

Harmadik alkalommal szervezik meg a Faltenyészet elnevezésű pécsi akciót. Az összművészeti esemény ötlete 1981-ben fogalmazódott meg Szentendrén, a programot végül 1998-ban, majd 2014-ben szervezték meg, az eseményekről egy rövid videófilm is készült.

Szeptember 28-án 14 órától a Ferencesek utcája, az Irgalmasok utcája, a Hunyadi út, a Janus Pannonius utca, valamint a Király utca egy különös művészeti programnak ad helyt, amelynek szemlélői egyben a program résztvevői is lehetnek. A belvárosban mozgó falat építenek, amelynek formálódását képzőművészeti, zenei, irodalmi, színházi és egyéb táncművészeti akciók kísérik.

A program előtti nap, szeptember 27-én 18 órakor a Művészetek és Irodalom Házának Játékterében Borza Endre és dr. Szemelyácz János mutatják be a programban közreműködő művészek által készített műtárgyakat. A sajtótájékoztatóval egybekötött kiállításmegnyitón látható alkotásokat a későbbiekben árverésre bocsátják, a befolyó összeget a szervezők a fiatalkori dohányzás visszaszorításával és az egészséges életmód népszerűsítésével foglalkozó „Egy füst alatt” Alapítvány javára ajánlották fel.

További információ az esemény Facebook-oldalán található.

2024-09-23 15:38:19