Mastercard – Alkotótárs ösztöndíj 2024

A szerk.

Puskás Panni és Mohácsi Balázs kapta az elismerést.

 

 

 

Bejelentették a negyedik alkalommal kiírt Mastercard – Alkotótárs irodalmi ösztöndíj nyerteseit. A díjakat 2024. május 24-én, pénteken, a Margó Irodalmi Fesztiválon adták át. A hárommillió forintos támogatással járó ösztöndíj a kortárs fiatal irodalom támogatására jött létre. A Könyves Magazinnal közösen megvalósított nyílt pályázatra 40 éven aluli, egy vagy két kötettel rendelkező szerzők nyújthattak be pályamunkát.

A 63 beérkezett pályázatból az előzsűrizést követően öt női és öt férfi szerzőt válogattak be a döntőbe, akik közül a Háy János, Krusovszky Dénes, Mácsai Pál, Nagy Gabriella és Turi Tímea alkotta zsűri választotta ki a női, illetve férfi győztest. Idén a döntőbe jutott: Bánkövi Dorottya, Böszörményi Márton, Ferencz Mónika, Horváth Imre Olivér, Marton Krisztián, Mohácsi Balázs, Puskás Panni, Seres Lili Hanna, Veszprémi Szilveszter és Vörös Anna.

A negyedik Mastercard – Alkotótárs irodalmi ösztöndíj nyertese Puskás Panni, aki a Nem a haláltól című regénytervére kapott támogatást, illetve Mohácsi Balázs, lapunk szerkesztője, aki Újabb narancsok gurulnak el munkacímű kötetét valósíthatja meg.

A korábbi nyertesek közül Czakó Zsófia Szívhang, André Ferenc Kepler horoszkópírás közben letér a pályájáról és Kerber Balázs Számtan a holdas estékre című kötetei már olvashatók.

 

(Forrás: Mastercard, Könyves Magazin. Fotó: Valuska Gábor)

2024-05-24 18:55:24